Det kunde gått illa..

Sitter och funderar på vilken tur jag haft att jag inte hamnat snett under uppväxten. Har nu på morgonen sett två dokumentärer på SVT Play. Båda handlade om unga.

Moving Sweden – Hitta Bort:
Handlar om Kaspian och hur hans familj faller isär. Om hans flykt från allt och möten med andra på gatan. Tänker på hur lätt det är att man som ung kan råka ut för händelser som gör att hela livet faller samman. Hur viktigt det är med en trygg uppväxt. Här tycker jag att vi i hela samhället måste ställa upp tillsammans för att stötta när det händer oförutsedda saker för människor.

Angered United:
Handlade om ett fotbollslag med andra generationens invandrare och deras väg in i vuxenvärlden. De följde flera med helt olika förutsättningar och mål i livet. En som var skoltrött och ville spela fotboll, men som var skadad som kände sig nere. Jag kunde känna igen mig så väl i henne, för mig var fotbollen en av räddningarna under min skoltid.

Båda dessa historier gör intryck på mig. Speciellt när jag tänker på hur lätt det kunde gått snett för mig, hur nära jag var att rasa samman under min uppväxt. Men jag hade en trygg familj och några få vänner som fanns där och stöttade mig, plus fotbollen. Utan dessa så hade jag inte levt idag.

Att ha aktiviteter som barn och ungdomar kan syssla med kan vara räddningen ur många svåra förhållanden.
Och kom ihåg, att de som mår sämst ofta är bra på att dölja det, så det syns inte alltid utåt. Vi måste bli bättre på att se alla ungdomar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s