Nya fotbollsregler, förbättring?

Har den senaste tiden hamnat i flera diskussioner om hur man skulle kunna göra fotbollen bättre.
Vad tror ni om dessa förslag?

Antalet gula kort:
Inför att det krävs 3 gula kort för att bli utvisad. Detta skulle göra att fler gula kort delades ut, men samtidigt så skulle ett andra gula kort inte innebära utvisning och påverka laget och matchen så mycket. Det gäller att domarna då vågar ge gula kort, både vid fula tacklingar, tröjdragningar och filmningar.
Oftare ge gula kort vid överdrivande av frisparkssituationer. Då dela ut ett gult kort för tacklingen och ett gult kort för den som överdriver, väldigt likt som i ishockeyn där båda ibland blir utvisade. Det skulle leda till att färre spelar teater och ligger kvar som om de brutit benet efter situationer, de beter sig som små barn som inte får som de vill.
Vid riktigt fula tacklingar så kan domaren dela ut rött kort direkt eller ge 2 gula kort.

Mer kameror:
Vid straffsituationer, farliga frisparkslägen och utvisningar använda sig av kameror så att domaren kan känna sig trygg i sitt beslut.
Kanske införa Hawkeye likt i tennisen, att man får ifrågasätta domslut och de då kollas med inspelat material. Om det visar sig att domaren gjort fel bedömning så behåller laget sin rätt att ifrågasätta kommande domslut, men om domaren hade rätt så förlorar laget ett av sina ifrågasättande. Totalt har varje lag 3 ifrågasättanden.
Om detta hade funnits i gårdagens bronsmatch på herrarnas fotbolls-VM så hade Thiago Silva blivit utvisad i början av matchen.

Effektiv speltid:
Istället för att ha rullande tid så skulle man som i hockey kunna införa effektiv speltid. Då skulle man minska halvlekarna till 30 minuter, eftersom en stor del av halvlekarna idag är dötid där bollen inte är i spel.

Fria antal byten:
Att varje lag får ha t.ex. 5 utespelare plus målvakt på bänken. Sedan får de byta hur mycket de vill under matchen. Detta skulle troligen innebära att tempot i matcherna under längre tider är mycket högre. Man skulle t.ex. kunna sätta väldigt hög press och sedan byta in nya anfaller som fortsätter sätta hård press.

Fler domare:
Det gjordes ju försök med att ha straffområdesdomare. Tyvärr så föll det inte ut så väl, men det beror kanske mer på vilken roll dessa domare fick. Detta skulle kunna vara en ide igen, att ha fler domare. Eller varför inte införa som i handboll, två huvuddomare som bedömer från varsitt håll.

Avstängningar:
Sedan det alltid aktuella ämnet, hur långa ska avstängningarna vara? Jag tycker att de flesta sporter är för mesiga, speciellt ishockeyn som ger max en veckas avstängning för en farlig tackling mot huvudet. I fotbolls-VM så fick vi se en lång avstängning, den mot Suarez. Jag tycker att det är rätt att han stängs av en längre tid, men tyvärr så missas alldeles för många farliga tacklingar som inte ger någon avstängning mer än kanske en match. Samma sak med skallningar m.m. Dessa borde precis som Suarez resultera i några månaders avstängning.

Nå, vad tycker du om dessa förslag?

Annonser

2 reaktioner på ”Nya fotbollsregler, förbättring?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s