Självmord, den enkla vägen

Läser rubriken ”Självmord är en praktisk lösning” på Aftonbladets hemsida. Blir först förskräckt över rubriken, men när jag börjar läsa om Stan Collymore, hur han mådde och kände att självmord skulle vara en praktisk lösning på sin depression, så förstår jag. Hur många har inte någon gång känt sig lite nere, tänkt tanken att det ibland vore enklare att bara försvinna ett tag. När man känner så under en längre tid, när man inte hittar något som förgyller dagen, då är det väldigt enkelt att hamna i självmordstankar.

Själv har jag stått med kniven i handen, men något stoppade mig. Idag är jag väldigt glad att det fanns en tanke som stoppade mig. Frågan är bara vad det egentligen var som stoppade mig, kanske var det att jag visste att det fanns nära och kära som älskar mig för den jag är. Det stora misstaget som jag gjorde, och som jag tror de flesta gör, är att inte prata med någon om hur man mår. Detta är absolut inte lätt, det krävs en hel del mod för att våga öppna sig för någon annan.

Tror många är rädda för hur andra ska reagera när man berättar att man ska träffa en psykolog eller liknande. Det är fler än man tror som går hos psykolog och ännu fler som egentligen kanske borde gå en kortare period hos en psykolog. Själv har jag inte vågat tagit steget till att ens prata om mina självmordstankar från när jag gick i mellanstadiet. Kanske hade de något samband med att jag hotades till livet när jag gick i 4:an. Hur som helst så har jag äntligen vågat ta steget att börja prata om det som varit och försöka bearbeta det så jag kan lämna det bakom mig och gå vidare.

Media: AB , EP , EP , DN , SvD
Bloggar: Ludmillas , Jenna Anderberg , Sagan om Saga
Andra sidor: Vårdguiden , Självmordsguide

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s