1446 självmord på fem år

En granskning visar att 1446 personer inom psykiatrin tagit sina liv under de senaste fem åren. Det är nästan 300 självmord om året! Det som skrämmer mig ännu mer är när versamhetschefen på en av psykklinikerna på sjukhuset i södra Älvsborg Bengt-Arne Andersson säger  att ”det är klart att det alltid finns brister och anledning till självkritik, men jag vågar inte säga att vi hade kunnat rädda liv om vi gjorde annorlunda”. Det är väl klart att man hade kunnat gjort något annorlunda för att rädda deras liv, sen kanske inte resurserna finns just nu.

Vi har en regering som hellre sänker skatter för de som redan har det bra än att satsa på de som verkligen behöver resuserna. Av de hundratals miljarder som pumpas ut från statskassan till de med höga inkomster skulle delar av dem kunna gå till preventivt arbete så att färre börjar må dåligt och fler får hjälp i tid, innan det är för sent.

Det går även att hitta en del pengar i de olika ersättningar som riksdagsledamoter får. Riksdagsledamoterna får dessutom rejäla löneökningar, samtidigt som det diskuteras i media att LO är ansvarslösa som begär löneökningar för de med lägst löner. Varför finns det alltid pengar till de som tjänar mest, medan det alltid saknas resurser att hjälpa de som verkligen behöver det? Jag trodde att ett liv var mer värt än en skattesänkning, men tydligen inte hos stora delar av Sveriges befolkning..

Annonser

En reaktion på ”1446 självmord på fem år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s